Het verzekeren van uw kunst

Veel verzekeringsadviseurs zijn niet gespecialiseerd in het verzekeren van kunst, maar het goed verzekeren van uw kunst is wel degelijk belangrijk. Vaak moet u daarom op zoek naar een gespecialiseerde aanbieder. Wij raden u aan om niet al uw kunstbezittingen op één plek onder te brengen met het risico alles te verliezen in geval van brand of inbraak. Safe Deposit biedt u de mogelijkheid uw kunstobjecten op te slaan met 24/7 bewaking.

Eenvoudigheid en discretie staan hoog in het vaandel bij Safe Deposit en hier kan u dan ook op rekenen bij het huren van een safeloket bij ons. Via onze website kunt u een aanvraag doen voor een kluis met het formaat van uw keuze of u kunt telefonisch contact met ons opnemen voor informatie betreft de mogelijkheden en prijzen. Hierna volgt een afspraak bij ons op locatie en overhandigen wij u de sleutels voor uw safeloket na het ondertekenen van de overeenkomst. Vervolgens heeft u direct toegang tot uw kluis.

Gespecialiseerd verzekeren of verzekerd opslaan

Er zijn een aantal verzekeraars die gespecialiseerd zijn op het gebied van verzekeren van kunstobjecten. Vaak is het moeilijk om te bepalen voor hoeveel een kunstvoorwerp verzekerd moet worden omdat het inschatten van de waarde van een kunstvoorwerp lastig kan zijn. Vaak is er ook onduidelijkheid of u uw kunstvoorwerp verzekert voor de nieuw- of de marktwaarde. Elk kunstwerk is ten slotte uniek en onvervangbaar. Bij het verzekeren van kunst worden alle risico’s van buitenaf ingecalculeerd. Bij een beschadiging wordt niet alleen de restauratie van uw kunstwerk gedekt, maar wordt er ook gekeken naar de waardevermindering.

Een goed alternatief voor het afsluiten van een kunstverzekering is het opslaan van uw kunstobjecten in het depot van Safe Deposit. Uw bezittingen zijn vanaf het moment van opslaan verzekerd en Safe Deposit stelt u geheel veilig van brand en diefstal. Onze zwaarbeveiligde kluisruimte wordt 24 uur per dag bewaakt door met zorg gescreende medewerkers. Ook kan er sprake zijn van een financieel voordeel om uw kunstobjecten op te slaan in plaats van het verzekeren bij een verzekeraar.

Voordelen van opslaan bij Safe Deposit

Door het opslaan van uw kunstcollectie vermindert u de kans op inbraak omdat u niet al uw objecten op één plek hebt staan. Omdat u niet al uw kunst in huis hebt staan, kan het zijn dat de premies van uw verzekering omlaag gaan omdat de waarde van uw eigendommen in huis dan lager liggen. In geval van inbraak of brand hebt u de veiligheid dat niet al uw kunst verloren gaat wanneer u het elders opslaat. Uiteraard is het mogelijk om de werken die u thuis heeft te wisselen met opgeslagen kunst zodat u nog steeds plezier heeft van uw gehele collectie en uiteraard blijft u ten alle tijden de juridisch eigenaar van de objecten die u bij ons onderbrengt.