“Onze kluizen behoren tot de zwaarst beveiligde van Nederland”

Beveiliging

De beveiliging van de kluizen van Safe Deposit behoort tot het allerhoogste niveau in Nederland. De kluizen waren vroeger eigendom van de HBU-bank, die de kluizen heeft laten bouwen voor de opslag van haar goudreserves en het veiligstellen van persoonlijke eigendommen van haar klanten.

De kluis is in de fundering van het Erasmushuis gestort en is volledig opgetrokken uit dubbelwandige betonnen wanden met explosieschachten. Wij hebben met gespecialiseerde beveiligingsbedrijven het reeds hoge beveiligingsniveau verder uitgebreid met moderne apparatuur zodat het onmogelijk is om onopgemerkt toegang te verkrijgen.

Onze bewakingsbeelden worden bij calamiteiten rechtstreeks gedeeld met de meldkamer van het korps landelijke politie diensten.

Alleen u, of de door u gemachtigde personen hebben toegang tot de kluis. Wanneer u zich als klant registreert maken wij een klantkaart van u aan en ontvangt u een unieke set van 2 sleutels. Alleen met deze sleutels kan uw kluis worden geopend. Zelfs medewerkers van Safe Deposit kunnen niet zonder uw sleutel in uw kluis.

Unieke locatie

Safe Deposit zit gevestigd in het hartje van Rotterdam. U kunt ons vinden op de Coolsingel 104. Bekijk de contactpagina voor meer informatie.

Voor al uw waardevolle bezittingen

In uw safeloket kunt u uw edelmetalen, sieraden, belangrijke documenten en andere waardevolle bezittingen veilig bewaren.

De safe loketten zijn standaard tot € 50.000,- verzekerd en beschikbaar in meerdere formaten.

Privacy

De inhoud van uw kluis is privé. Wij weten niet wat u in uw kluis bewaart.

Wanneer u toegang tot uw kluis wenst, wordt u begeleid door een medewerker van ons bedrijf, die u de kluisruimte binnenlaat. U kunt dan in een afgezonderde inspectieruimte in alle rust en privacy met de inhoud van uw kluis werken.

Wij houden ons aan de wet bescherming persoonsgegevens en verstrekken geen informatie aan derden.

Een kluis met historie

Hoewel we daar niet altijd bij stilstaan, is Safe Deposit gevestigd in een bijzonder gebouw, het Erasmushuis aan de Coolsingel 104 in Rotterdam.

Het voormalige HBU-pand wordt beschreven in vele boeken en toeristengidsen en niet voor niets. Het kantorengebouw werd in de jaren dertig ontworpen door de architect W.M. Dudok (1884-1974).

In 1913 werd een plan gelanceerd om een plein te creëren waar de Westblaak, de Binnenweg, de Coolsingel en de Schiedamsesingel samenkomen. Dit plein werd het Van Hogendorpplein, tegenwoordig het Churchillplein.

De bedoeling was van dit plein een belangrijk kruispunt van verkeersaders te maken met een monumentale stedelijke allure. Dudok is, vooral onder oudere Rotterdammers, bekend om de oude Bijenkorf aan het Van Hogendorpplein. Dit winkelcomplex werd in 1930 opgeleverd, maar werd later weer gesloopt wegens nieuwe plannen. Dudoks tweede creatie aan het plein was het Erasmushuis, dat dateert uit 1939.

Gemakkelijk en toegankelijk

U kunt uw eigen safe loket eenvoudig en discreet bezoeken op onze vaste kluisdagen en op afspraak.

Daarnaast is het ook mogelijk om uw partner of familielid te machtigen voor toegang tot uw kluis, zonder bijkomende kosten.